Vi har alltid skrivit om mat

Få saker har genom åren varit så delade som orden om mat. En bra receptbok har hos många familjer snabbt visat sig bli ett av de allra mest värdefulla föremålen som dessutom har haft förmågan att samla familj och vänner kring matbordet för att ha fina stunder tillsammans. Många böcker angående mat skrevs förr för hand för att sedan gå vidare i generationer. De rätter man kommer ihåg som goda och glädjespridande som barn vill man också kunna laga till sina egna barn och barnbarn. På så sätt har de meningsfulla traditionerna gått i arv, utan någon inverkan av tekniken. I dag ser våra liv annorlunda ut och framförallt kretsar dem på många sätt kring tekniken. Tekniken är dock inget negativt. Det är med hjälp av den moderna tekniken som vi har möjlighet att dela våra allra käraste tips kring mat och recept på internet. Idag sprider vi inte bara vår mat och recept till våra nära och kära. Vi delar dem gärna vidare till precis alla som har ett intresse att lyssna och fånga upp dem. God mat går från hus till hus och från land till land. Utan att känna av några gränser. Sällan tidigare har kärleken kring maten varit så pass stor. Det handlar om att sprida saker som:

  • Tillagningsmetoder
  • Inspiration
  • Kunskap om råvaror och ingredienser

Precis som vi förr skrev ner recepten som sedan fick gå i arv, söker vi oss idag tillbaka till äldre klassiker inom kokkonsten.