Svensk barnbok succé

Många läser för sina barn innan de ska sova och de flesta föräldrar letar efter en bra bok som de kan läsa för barnen. Nyligen har en bok av en svensk författare gjort stor succé runt om i världen. Tydligen somnar barnen som en stock när de får boken uppläst.

3059489-bibliotek-2

Att läsa för sina barn innan de ska gå och lägga sig är en fin tradition som funnits i många år och i alla världens länder. Den här kvällsövningen har gjort att många barn kunnat somna och i det långa loppet har de själva lärt sig att läsa. I Sverige är den här traditionen stark och vi har genom åren haft många framgångsrika författaren inom barnboksgenren. Detta har lett till att det finns en uppsjö med bra barnböcker som är skrivna på svenska, som vi svenskar kan välja mellan när vi ska läsa för våra barn. Svenskarna har skrivit så pass bra barnböcker att många har blivit översatta till andra språk och just nu toppar faktiskt en svensk författares barnbok Amazons bästsäljarlista både i USA och Storbritannien.

Blev succé i USA och England

I Dagens Nyheter kan man läsa att en fyra år gammal barnbok toppar listorna på Amazon. Och bakom boken ligger den svenske författaren Carl-Johan Forssén Ehrlin. Boken heter ”Kaninen som så gärna ville somna” och han kom på idén till boken när han funderade på böcker om personlig utveckling. Varför den blivit så stor i USA och Storbritannien förklarar författaren med att han gjorde lite marknadsföring i England och då var det många som tyckte att boken var bra. Dessutom gjorde han reklam för boken på sociala medier, vilket han tror gjorde amerikanarna intresserade.

Får barn att somna

Boken är en klassisk godnattsaga, som är uppbyggt för att få barn att somna. Och enligt kundrecensioner verkar det fungera. Där kan man läsa om ungar som haft sömnsvårigheter och somnat när man bara läst ett par sidor av boken. Författaren har lagt väldigt mycket eftertanke bakom boken och försökt få den så att barnen ska slappna av när de hör den. Han har använt sig av tekniker som han lärt sig om när han studerat lingvistik och beteendevetenskap.