Laster och författarskap

Inte många kreativa själar lever utan laster och historierna om stora tänkare och författare har ofta missbrukat någon sort drog. Om det har varit snus, cigaretter, absint, opiater eller kaffe har egentligen inte spelat jättestor roll i form av missbruk, men däremot i form av hur kreativiteten yttrat sig. Författare, konstnärer och liknande kreativa själar hade olika laster:

  • Voltaire ska ha druckit runt 40 koppar kaffe om dagen enligt rykten och författade flera brev under sin livsstil, Jules Michelet ska även ha älskat kaffet och dess stimuli.
  • Alkoholen har tagit många konstnärer, artister och författare, Ernest Hemingway är en av de som föll för flaskan och troligtvis även dog av sina leverskador. Flera sångare och artister har haft grava alkoholmissbruk genom tiderna.
  • August Strindbergs andra hustru Frida Uhl som också var författare hade både alkohol- och drogmissbruk i ryggsäcken.

Cigaretter, snus och alkohol är klassade som beroendeframkallande och är inte tillåtet för att köpa hur som helst. Snus ligger på bordet för att förbjudas enligt EU och det är nu bara Sverige som säljer lössnus och förslaget från EU är att inte ens vi ska få sälja det. Men innan dess är det Snus direct som gäller för hela världen. Man beställer enkelt sin favoritsort från nätet och får det levererat till dörren, överallt i världen.