Läs för dina barn

Kunskap är viktigt och mycket utav den kunskapen och trygghet som barnen får kommer från oss och handlar mycket om hur vi förmedlar den tryggheten. För många barn handlar sänggåendet om att vagga in dem i sömnen och på så sätt få dem att känna sig trygga. Varför det är viktigt att läsa för våra barn:

  • Kvalitetstid är ovanligt idag och för barnet kan det kännas skönt att dagen avslutas hos föräldrarna.
  • Berättelser och målande bilder är ett bra sätt att få barn att utveckla sin kreativitet men också för att få lära sig något nytt.
  • Barnet får lättare att somna och behöver inte vända sig oroligt i sin bädd. Det är nämligen inte bara föräldern som blir trött av att läsa.

Vid ett dop kan det därför vara en smart idé köpa böcker som ska läsas genom barnets uppväxt. För fler fina doppresenter som dessutom är unika så kan man besöka www.bondeofsweden.se och börja planera inför dopet. Fina minnesboxar till dopet kan exempelvis vara en fin detalj och ge barnet något att bläddra i själv. Ett fotoalbum som berättar om barnets första tid är alltid uppskattat både av föräldrar och barnet. En minnesbox tillåter en att ta fot- och handavtryck dessutom, något som vara kul att ha i framtiden.