Fördelar med ljudböcker

Att vi tycker om att läsa är inte direkt en hemlighet, men det är inte alla som har lika lätt för det eller tycker om det så mycket som vi gör. Det kan handla om att man kanske har läs- och skrivsvårigheter som dyslexi eller helt enkelt har svårt att hitta tiden för att slappna av och förkovra sig i en bok. För de personerna finns det andra lösningar, man kan till exempel lyssna på en ljudbok i stället för att läsa en fysisk bok! Det finns många ställen där du kan köpa och ladda hem ljudböcker, och en av de platserna är bokii.se där det finns ett stort utbud. Sydsvenskan har skrivit om fenomenet med ljudböcker, och särskilt deras popularitet under sommaren:

Förra sommaren upptäckte jag att ljudboken är överlägsen på stranden. Man kan ligga död och bara lyssna, och slipper få vita ringar av solglasögonen eller ont i ryggen av att man ligger så obekvämt.

Och det är bara några av de fördelar som finns med ljudböcker. Det är ett praktiskt sätt att ta till sig litteratur på ett smidigt sätt, och det är många som skulle kunna ha nytta av att lyssna på ljudböcker! En av de riktigt bra sakerna man kan göra för att öka sin läsförståelse är att ladda hem en ljudbok och samtidigt köpa den fysiska boken, och hänga med i texten samtidigt som man lyssnar! Kanske något som är värt att testa om du har lite svårt för att läsa och hänga med i en bok?