Att skriva om det ockulta

Det finns många saker i livet som är för oss oförklarliga och som vi dras till för att få en större förklaring kring. Det kan handla om astrofysik eller om matematikens outgrundliga vägar som borde vara helt logiska och som vi då borde kunna förstå. Men, det finns även det ockulta i livet som väcker stora frågor. Och för att närma sig dessa finns det många olika vägar att gå. Beroende helt på om det är vi själva som söker förståelse eller om vi anser att vi har ett kall som vi måste lära oss mer om. Att skriva om det ockulta kan kännas svårt om vi har liten kunskap – men, det kan i vissa fall vara bättre då du kan ta med hur allting började och låta läsaren få följa dig genom din väg till förståelse.

  • Förberedelser
  • Strukturering
  • Omarbetning
  • Resultatet

Ruta ett

Ja, det gäller att vi tar det från början – och att när du börjar har en plan på vad och hur du vill göra: Är det en bok om hur vi öppnar upp våra sinnen kanske du först bör bli spådd med tarot för att sedan skriva ner upplevelsen, och sedan lära dig att spå själv för att hålla igång. Eller ska boken handla om din skepticism som du, genom att besöka en spåkvinna eller läsa massor av böcker och besöka olika platser, ska försöka att bli motbevisad? Ställ dig frågan varför du vill skriva en bok och när du kan besvara den så har du alltid ditt svar nära så du aldrig kommer bort från den röda tråden.

Under arbetets gång

Det gäller att du alltid har en bra struktur på ditt arbete, och att ta reda på så mycket som möjligt kring ämnet genom att besöka olika möten och ta kontakt med människor som har en stark tro på det ockulta ger dig ovärderlig information.

Det är inte klart när det är klart

Tyvärr är det oftast så att när du tror att det är klart så är det oftast inte det. Det handlar om att ska du skriva en bok som du vill ska bli läst av många så är det som med film att det krävs många omtagningar för att en film ska bli klockren. Så, dela ut boken till någon du litar på som du vet är ärlig och kommer med konstruktiv kritik. Detta kommer göra att när du sedan börjar skriva om igen så kommer du känna hur boken lyfter. Det är väldigt lätt att bli blind och det som du tycker är självklart kanske inte är självklart för läsaren.

Vad ska du göra sen?

Det mest spännande är när din bok är klar. Att ha resultatet i din han kommer vara en helt magisk upplevelse. Och då du skriver en bok om saker som väldigt många är skeptiska till, men som även många vill veta er om, kommer det kunna bli en väldigt åtråvärd bok. Om du även går in med inställningen att du själv är skeptisk så blir det än mer spännande över hur du kommer känna i slutet av boken. Lycka till!